Duurzaam

Bij de gemeente Den Haag bestond al enige tijd het plan om 60 gebouwen te verduurzamen. Door onze lobby werden een 3-tal gebouwen ook toegevoegd aan de lijst, waaronder Trefpunt Laakhage.

Zo werd na inventarisatie gekozen voor plafondverwarming in een van onze ruimten. Deze werd gerealiseerd door Duurzaam Den Haag in 2019. Daarna volgden achter elkaar het vervangen van alle enkel beglazing ramen door dubbel beglazing en in de ketelkamer werden alle voorbereidingen getroffen voor de plaatsing van een warmtepomp op het dak. Het dak werd ook gecontroleerd op stevigheid en draagkracht van zonnepanelen. Alles werd positief beoordeeld. De zonnepanelen zijn inmiddels geplaatst. Deze zonnepanelen wekken energie op voor Trefpunt Laakhage en de extra energie die overblijft gaat naar de wijk. Ook de warmtepomp is geplaatst, en alles is operationeel. Door de gemeente is voor de verduurzaming van het Trefpunt ruim €350.000,- begroot. Voor de organisatie van extra energielevering door de zonepanelen is er een Coöperatie opgericht die deze groene energie aan buurtbewoners gaat verkopen. (meer hierover elders op onze site).

De verduurzaming van Trefpunt Laakhage wordt ook als voorbeeld gesteld bij de wijkbewoners. Zij mogen altijd binnenstappen, de werkzaamheden bezichtigen en de werking van systemen ervaren. Duurzaam Den Haag is wekelijks ook 1 dag aanwezig in ons pand om bezoekers te spreken.